La Couture

Style & Fashion Magazine

Preskoči navigaciju
LaCouture vješalica (logo)

Predstavljamo: Mila Puljiz

Ćakulali smo sa simpa blogericom! Ovu djevojku ne trebamo posebno predstavljati. Mlada studentica novinarstva koja svoje slobodno vrijeme posvećuje jednom od najčitanijih hrvatskih blogova - Fashionrocks-Vogue Blogu.

Mila doista zrači pozitivnom energijom, neopterećena je raznim klanovima koji se stvaraju u domaćoj blogosferi, te nam je bila odličan i susretljiv sugovornik. Pa, pogledajmo što nam je rekla:

1) Kako je došlo do ideje za blog? Jeli to hobi ili već posao?

Definitivno blog smatram hobijem i samo hobijem no moram istaknut kako mi je isto tako otvorio mnoga vrata i uz pomoć njega sam stekla divna prijateljstva i upoznala divne ljude. Voljela bi da se jednog dana taj blog pretvori u nešto ozbiljnije, obožavam modu i baš zato bi htjela da ju jednog dana mogu nazvati svojim poslom. Blog sam otvorila iskreno iz dosade, prijateljica i ja smo pile kavu, surfale po raznim stranim blogovima i došle na ideju da se i ja upustim u to.

2) Je li ti je netko pomogao oko stvaranja bloga?

Moram izdvojit svoje prijateljice koje me uvijek slikaju. Bez njih, fashionrocks bi propao.

3) Giveaways; što misliš, jesu li ih blogeri izmislili? Imaš li ih često i kako dolazi do
giveawaya?

Giveawayi su super iz dva razloga. Prvi je zahvala vjernim čitateljima a drugi je širenje publike. Osobno, neke giveawaye prihvatim a neke odbijem, sve ovisno o tome uklapaju li se u pojam modnog bloga.

4) Komplimenti svakome laskaju, no što s lošim kritikama i kako se s njima nosiš?

Kritike su skroz u redu ako se tiču odjeće, kombiniranja ili poza koje koristim na blogu. No kao i većina blogera, susrela sam se s negativnim komentarima koji se tiču mog privatnog života. To je zbilja grozno ali tako je kako je. Pročitam komentar, objavim ga i nastavim sa svojim životom. Mogu čak reći da sam uz pomoć bloga postala snažnija osoba, upravo „zahvaljujući“ zlim komentarima.

5) Misliš li kako je blog mladenačka zaluđenost ili dobra podloga za daljnji rad? Hoćeš li
blogu posvetiti još dugo godina? Smatraš li da su blogovi pomalo već 'old school'?

Ne bi prestala voditi svoj mali dnevnik za sve novce ovoga svijeta http://static.ak.fbcdn.net/images/blank.gifStvarno uživam u tome. Svom blogu posvećujem što je više moguće vremena, no to nije uvijek lako s obzirom na ostale obaveze. Ne bih rekla da su modni blogovi old school . Modnih zaljubljenika će uvijek biti.

6) Ako se može znati, imaš li financijske koristi od bloga?

Hehe, osim besplatne odjeće tu i tamo, nema nekakve financijske pomoći od bloga.

7) Koliko klikova dnevno u prosjeku imaš? Jesu li tvoji postovi na dnevnoj, tjednoj ili
mjesečnoj bazi?

Nastojim biti što redovitija no naravno to opet ovisi o broju obaveza sa strane. Ponekad će u jednom tjednu biti i do 5 postova a ponekad 1, 2. Trenutno imam problema s laptopom pa moram priznati da sam malo zakazala što se tiče outfit postova. Dnevno imam oko 900, 1000 klikova. No opet ponavljam, sve ovisi o više faktora.

8) Tko su tvoji uzori iz blogosfere?

Što se tiče stranih blogova, najdraži su mi 5inchandup, songofstyle, stylescrapbook, natalieoffduty, cocorosa… Imam ih na desetke pod bookmarks, ovo su samo neki koji su mi prvi pali na pamet.

9) Tko su ti omiljeni dizajneri, domaći i strani?

Od domaćih moram izdvojiti Andreju Bistričić kao trenutni favorit. Genijalna je. Neznam uopće što drugo reći osim toga. Od stranih, Karl Lagerfeld, Alber Elbaz, Gareth Pugh, Christopher Bailey, Clare Waight Keller koja se super uklopila u jednu od dražih mi modnih kuća, Chloe.

10) Tko su po tvome mišljenju stilske ikone današnjice?

Hmmm, teško pitanje. Ja bi rekla Alexa Chung, Chloe Sevigny,Kate Moss, Blake Lively, Sienna Miller. Imam osjećaj da se o njima najviše priča pa sam ih morala izdvojiti. Među najhrabrijima bi svakako izdvojila Daphne Guiness.

11) I za kraj, kojem dizajeru se diviš?

Definitivno jedan jedini, Karl Lagerfeld. Čovjek je genijalac. Ne mogu ništa drugo već sliniti nad njegovim radom.

 

Eto, Miss Puljiiz je rekla svoje, a vi ju pratite na:

http://fashionrocks-vogue.blogspot.com/

  

 

body tech